مشاور مدیریت

مشاور مدیریت

مدیریت محترم؛ برای هر مساله ای راه حلی وجود دارد خوشحال خواهم شد در یافتن راه حل ها با شما همراه باشم. ؛تفکر - تلاش - توکل؛
مشاور مدیریت

مشاور مدیریت

مدیریت محترم؛ برای هر مساله ای راه حلی وجود دارد خوشحال خواهم شد در یافتن راه حل ها با شما همراه باشم. ؛تفکر - تلاش - توکل؛

پاسخ مشاور مدیریت به پرسش استراتژیک

امروز در سایت مرجع الکترونیکی علوم مدیریت ایران سعی کردم به یکی از پرسش های مطرح شده پاسخی مناسب ارایه دهم. پرسش و پاسخ مطرح شده به شرح زیر بود:

پرسش:  

من سر کلاس های مدیریت استراتژیک متوجه تفاوت این دو مفهوم نشدم. کی می دونه که چه فرقی بین "مدیریت استراتژیک" و "برنامه ریزی استراتژیک" وجود داره ؟ 

پاسخ مشاور مدیریت: 

فکر نکنم تنها با حضور در کلاس و بحث تئوری متوجه تفاوت این دو مقوله بشوی و تا زمانی که مدیر یک سازمان (ولو کوچک) نباشی به درستی این دو مفهوم را درک نخواهی کرد. امیدوارم تلاش من را برای تشریح تفاوت این دو مفهوم با ذکر یک مثال پذیرا باشی.
اگر قرار باشه دوره لیسانس خود را با معدل مثلا 16 و طی چهار سال به اتمام برسانی و این به عنوان یک هدف استراتژیک در زندگی تو مطرح باشه لازم است که برای دستیابی به این هدف برنامه ریزی استراتژیک هم داشته باشی مثلا اینکه هر ترم تعداد مشخصی واحد را با معدل 16 پاس کنی!
حال فرض کن این برنامه ریزی را انجام دادی و شروع به درس خواندن می کنی ناگهان بدون برنامه ریزی قبلی موضوع ازدواج برات پیش می آد و تو هم به دلایل مختلف به آن پاسخ مثبت می دی و این باعث می شه نتونی به هدف مشخص خودت برسی بنابراین می توان گفت تو برای دستیابی به هدف استراتژیک، برنامه ریزی استراتژیک داشته ای ولی نتوانستی با یک مدیریت استراتژیک به هدف خودت دست پیدا کنی .
حالا اجازه بده من هم یک پرسش مطرح کنم و آن اینکه جایگاه تفکر استراتژیک در این خصوص کجاست؟ 

نظر خواهی: 

اکنون خواهشمندم در صورت تمایل شما هم با ثبت نظرات خود بنده را در پربار کردن این پاسخ یاری نمایید.

نظرات 5 + ارسال نظر
محمدرضا شاه حسینی شنبه 11 اردیبهشت 1389 ساعت 07:48

سلام
تفکر استراتژیک به نظر من درچگونگی برنامه ریزی و یا دیدن راههای مختلف جهت رسیدن به هدف استراتژیک را تفکر استراتژیک میگویند . به طور مثال ما برای رسیدن به یک هدف استراتژیک باید برنامه داشته داشتیم اینکه چه برنامه ای و درچه راستایی باشد و دیدن این برنامه در مسیر انجام میتواند یک نوع تفکر استراتزیک باشد .

علیک سلام
ممنون از پاسخ شما به این پرسش و کاشکی با ارایه یک مثال توضیحات خودت رو تکمیل می کردی.

محمدرضا شاه حسینی دوشنبه 20 اردیبهشت 1389 ساعت 12:31

سلام
برای مثال نمونه خودتون رو درنظر بگیرید دانشجویی که تصمیم میگیرد استراتژی برای خود داشته داشته باشد . هر کاری که انجام میدهد چه درس خواندن و ... باید راستای هدف استراتژیکی خودش باشد . این متفاوت است با برنامه ریزی استراتژیک و دراین راه نگاه به مسیر رسیدن به برنامه های ازقبل تعیین شده نوعی تفکر استراتژیک میباشد . این نظر من است اگر اشتباه است لطفا راهنمایی کنید .

علیک سلام
شاید اگر از مثال دیگری استفاده می کردید و یا اینکه در این رابطه بیشتر توضیح می دادید بهتر بود. نظر شما اشتباه نیست ولی استراتژی پاسخ دادن در آن شفاف نبوده است.

معتمدی یکشنبه 9 خرداد 1389 ساعت 13:38

زاویه دید و طرز نگاه به موضوع تفکر شخص را شکل میدهد و بر پایه تفکر هدف استراتژی تعیین می گردد و پس از آن برنامه ریزی برای رسیدن به هدف تعیین می گردد . و .....
من نیز سئوالی دارم و آن اینکه بین طرح ریزی استراتژی و برنامه ریزی استراتژی چه تفاوتی است ؟

طرح ریزی بر روی تنظیم اهداف استراتژیک، مشخص نمودن فرآیندهای عملیاتی مورد نیاز و منابع مرتبط که به برآورده سازی این اهداف می انجامد، متمرکز می گردد. در حالی که برنامه ریزی استراتژیک تنها فعالیت های پروژه های دستیابی به اهداف استراتژیک را زمانبندی می نماید.

ا.ح.شریف پنج‌شنبه 20 بهمن 1390 ساعت 12:22 http://ai-cs.persianblog.com

مطالب خوب و قشنگی نوشته اید.
به من هم سر بزنید.
در مورد هوش کسب و کار علاقمندم و دارم سعی می کنم مطالبی بنویسم.

ممنون از شما و اظهار لطفی که داشتید.
حتما به شما سر خواهم زد.

فریبا صفری یکشنبه 7 اسفند 1390 ساعت 09:38

لطفا خودتون تفکر استراتژیک رو با مثال توضیح بدید . ممنون از اینکه با مثال واضح و ساده مفهوم را رساندید.

در این باره بد نیست به نشانی زیر نیز سری بزنید:
https://sites.google.com/site/sadeghfar/note/paintyourstrategy
شاید کمکی به شما بکند که مفهوم تفکر استراتژیک را نیز درک کنید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد