پاسخ به دو پرسش از طراحی و توسعه محصول

با سلام خدمت آقای مهندس صادق فر
اینجانب در شرکت تولیدی پلاستیک و بسته بندی به عنوان نماینده مدیریت در IMS می باشم و در حال بررسی ایجاد فرایندی برای طراحی می باشم.
در حال حاضر بند 7-3 استاندارد جزو استثنائات می باشد.
آیا امکان دارد یک نمونه روش اجرایی برای طراحی محصول مطابق با بند 7-3 استاندارد ISO 9001  بفرستید.

علیک سلام
1- چگونه تا به حال این بند کاربرد نداشته ولی الان کاربردی شده است؟ پاسخ به این پرسش بسیار مهم است چرا که ممکن است در گذشته اشتباه در برداشت از این بند بوده باشد یا اینکه در حال حاضر نیازی به کاربرد این بند نباشد که در غیر این صورت باعث صرف هزینه پیاده سازی این بند در سازمان شوید و این خوب نیست!
2- این که به دنبال یک روش اجرایی مهیا، برای طراحی محصول باشید و از آن بخواهید الگو برداری کنید اصلا کار خوبی نیست و من توصیه نمی کنم. البته اگر گوگل کنید حتما چیزهایی خواهید یافت ولی معتقدم راه بهتری وجود دارد و آن اینکه الزامات بند 7-3 استاندارد ایزو 9001 را مطالعه نمایید و آنها را برای سازمان خودتان قواره ساخت (tailoring) نمایید.
در این صورت از همراهی بنده نیز بی نصیب نخواهید ماند.

جناب مهندس صادق فر با سلام و تشکر از پاسخ به پرسش های قبلی
در صنایع غذایی بعنوان مثال تولید نوشیدنی یا کنسرو و ... بند 7-3 الزامات ایزو 9001 توسط چه واحدهای سازمانی یا بخشی کنترل می شود؟ آیا صحه گذاری با کنترل کیفیت است؟ بخشی بنام طراحی جهت تصدیق یا موارد دیگر در این مدل سازمان ها وجود دارد؟ 
علیک سلام
بند 7-3 مربوط به طراحی و توسعه محصول است و اگر سازمان شما از فرمولاسیون تکراری یا استاندارد برای تولید محصولات خود استفاده می نماید این بند در سازمان کاربرد ندارد. مگر این که فرمولاسیون جدید داشته باشید و این فرمولاسیون را خودتان ابداع کرده باشید. در این صورت بند 7-3 استاندارد ایزو 9001 کاربرد داشته و بهترین واحد سازمانی متولی این کار می تواند واحد تحقیق و توسعه باشد.  

پاسخ به دیگر پرسش ها را اینجا مطالعه نمایید.